Ikea en Neste werken aan productie duurzame plastics

Ikea duurzame grondstoffen

07-09-2016 18:15 | Door: Chris Thijssen

Ikea gaat samen met biobrandstofproducent Neste slaan de handen ineen voor de productie van hernieuwbare, biobased materialen.

De bedrijven hebben als doel plastics en andere materialen te produceren, waarbij ruwe fossiele grondstoffen worden vervangen door hernieuwbaar of gerecycled afval en residugrondstoffen.

Door de handen ineen te slaan met Neste, dat hernieuwbare oplossingen voor de productie van polymeren ontwikkelt, werkt Ikea naar eigen zeggen aan zijn commitment om zijn afhankelijkheid van fossiele materialen te verminderen.

Hernieuwbare bronnen

Volgens Lena Pripp-Kovac, sustainability manager van Ikea Zweden, wil Ikea bijdragen aan een transformerende verandering in de industrie en aan de ontwikkeling van plastics gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare bronnen.

“In lijn met onze doelen stappen we af van ruwe fossiele plastic materialen ten behoeven van plastic gemaakt van duurzamere gerecyclede of hernieuwbare bronnen, zoals afval en residuen. Zonder gebruik van palmolie en derivaten daarvan als grondstof”, zegt Pripp-Kovac in een persbericht.

Het doel van beide bedrijven is om in 2017 de eerste proof-of-concept te produceren. Daarbij nodigen Ikea en Neste andere bedrijven uit om mee te werken aan het initiatief.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Neste | Foto: Seth Werkheiser, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail