Hilton Rotterdam recyclet zeep en shampoo

duurzaam hotel

12-09-2016 09:08 | Door: Chris Thijssen

Het Hilton-hotel in Rotterdam gaat voortaan zeep- en shampooresten recyclen. De resten worden verwerkt tot nieuwe exemplaren, bedoeld voor goede doelen over de hele wereld.

Dat schrijven verschillende media. Voor de recycling van de zeep- en shampooresten werkt Hilton Rotterdam, net als veel andere Hilton-vestigingen buiten Nederland, samen met de organisatie Clean the World.

In totaal zijn meer dan vijfhonderd hotels betrokken bij het recyclingprogramma van deze organisatie, zoals het London Heathrow Marriott Hotel. Hilton Rotterdam zou het eerste hotel in Nederland zijn dat start met de recycling van zeep- en shampooresten.

“In al die jaren heeft Clean the World meer dan 700.000 kits verzameld en daarmee 3.600 ton aan afval voorkomen”, zegt Pierre Daigneault van Clean the World, in het Algemeen Dagblad.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Algemeen Dagblad | Foto: Karen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail