Knook in de Week: ‘Duurzaam sporten, dat kan!’

Duurzaam sporten

12-09-2016 15:06 | Door: Chris Thijssen

Bijna een kwart van alle sporters zegt dat hun sportclub meer energie verbruikt dan nodig is. 

Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in het kader van de derde editie van de Nuon Club Competitie, die momenteel loopt. Met deze competitie spoort Nuon sportclubs aan om hun energieverbruik te verlagen.

Volgens de ondervraagden is onnodig het licht aan laten staan de grootste oorzaak van energieverspilling. Daarnaast volgen slecht geïsoleerde kantines en kleedkamers. Op plaats 4 en 5 worden verouderde verwarmingsinstallaties en verouderde koelkasten en vriezers genoemd.

Duurzame sportclubs

Zijn er ook sportclubs die wél inzetten op energie-efficiënte en duurzame energie? In zijn wekelijkse column voor DuurzaamBV Radio maakt Robert-Jan Knook de balans op. Bij welke club zou hij een duurzaam balletje kunnen trappen of slaan?

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Nuon, DuurzaamBV Radio | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail