Dit merk bespaart water met circulaire babyspullen

duurzame babyspullen

19-09-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse merk Boro Mini maakt duurzame babyaccessoires. Een deel van de winst komt ten goede aan hulpbehoevende moeders.

Voor de productie van de accessoires hergebruikt Boro Mini oud textiel. Het merk verwerkt dit textiel tot onder meer circulaire slaapzakjes, boxkleden en slabbetjes. Om 1 kilo nieuw katoen te verbouwen, is gemiddeld 8.000 liter water nodig, schrijven de oprichters op de website van het merk. Door katoen te recyclen, wordt er minder water verbruikt.

De accessoires worden daarnaast op natuurlijke wijze geverfd met pigmenten van planten, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Het kan dan ook geen kwaad als het geverfde textiel in het water terechtkomt, aldus het merk.

Duurzaam ondernemen

Naast duurzaamheid richt het merk zich ook op de sociale kant van de productie. Zo biedt Boro Mini, in samenwerking met het UWV, leer-werktrajecten aan. In een atelier leert het merk langdurig werkzoekenden de ambachten natuurlijk verven, zeefdrukken en naaien. Doel is deze werknemers op termijn door te laten stromen in het bedrijf, of in een andere betaalde baan.

Verder doneert Boro Mini een deel van de winst aan Stichting Babyspullen. Deze stichting zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullenin, die in speciale babystartpakketten worden aangeboden aan moeders die dat nodig hebben.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Boro Mini | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail