Zara lanceert eerste duurzame collectie

zara duurzaam

22-09-2016 15:21 | Door: Chris Thijssen

De Spaanse kledingketen Zara lanceert zijn eerste duurzame collectie. De kleding in de collectie is gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen.

Join Life is de eerste duurzame collectie van de Spaanse retailer. Naast biologisch katoen gebruikte Zara voor de collectie gerecyclede wol en het duurzame materiaal Tencel. Dit materiaal wordt gemaakt van houtvezels afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd.

Daarbij wordt herbebossing gegarandeerd, zegt Zara. Het kledingbedrijf claimt dan ook dat de kleding is gemaakt met bos- en diervriendelijke materialen, schrijft de website Fashion United.

Circulair textiel

Als aanvulling op de duurzame Join Life-collectie zamelt Zara in verschillende landen oude kleding van consumenten in. Die kunnen hun versleten kleren inleveren bij containers in geselecteerde winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Zweden en Denemarken. In 2017 volgen ook andere landen.

Moederbedrijf Inditex kondigde eerder aan € 3,5 mln te steken in circulaire textieloplossingen. Het recyclingprogramma maakt daar deel van uit.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Zara, Fashion United | Foto: Inditex (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail