Hoe Kruidvat in zijn eigen duurzame recycling voorziet

kruidvat duurzaam

23-09-2016 09:36 | Door: Chris Thijssen

Sinds 1 september heeft A.S. Watson Benelux, moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister, een nieuw recyclecentrum in Heteren in gebruik.

In het nieuwe centrum recyclet A.S. Watson Benelux het karton en plastic afval uit 1.300 Kruidvat- en Trekpleister-filialen in Nederland, België en Frankrijk. Vrachtwagens die deze vestigingen beleveren, brengen op de terugweg het afval naar Heteren.

“We willen zoveel mogelijk volle vrachtwagens laten rijden”, zei Yvette Heijwegen, directeur logistiek A.S. Watson Benelux, in een uitzending van DuurzaamBedrijfsleven Media.

Zonnepanelen en LED-verlichting

De ambitie om minder lege vrachtwagens te laten rijden, is niet de enige duurzaamheidsinspanning van de retailer. Zo is ook het nieuwe centrum, dat werd gebouwd omdat het oude te klein werd, duurzaam gebouwd. “Wij hebben gedurende het hele bouwproces duurzaamheid hoog in het vaandel gezet”, aldus Heijwegen.

“Dat blijkt uit bijvoorbeeld 1.700 zonnepanelen op het dak, waarmee we 420.000 kilowattuur opwekken. Daarmee hebben we een energieneutraal recyclecentrum gecreëerd. Daarnaast hebben we in het hele pand LED-verlichting geplaatst”, vervolgt de directeur logistiek.

Maar ook aan de omgeving is gedacht. Zo heeft A.S. Watson Benelux een verticale tuin gemaakt, met nestkassen, een insectenhotel en een paddenpoel.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Franklin Heijnen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail