Waarom duurzame makreel een comeback maakt bij Lidl

makreel

26-09-2016 10:23 | Door: Erik Verheggen

Drie jaar geleden besloot Lidl geen makreel meer te verkopen. Nu de vis het MSC-keurmerk terugkrijgt, neemt de supermarktketen de duurzame makreel weer op in het assortiment.

Lidl verkoopt sinds 2013 alleen nog wild gevangen vis met het MSC-keurmerk. Die belofte was reden om makreel uit de schappen te weren. “Gelukkig heeft makreel haar keurmerk nu weer terug en kunnen wij onze belofte van 100 procent MSC weer compleet naleven”, zegt Christine Braun, woordvoerder van Lidl.

Duurzame visserij

De makreelvisserij is duurzaam en kent weinig bijvangst. Bij het vissen is er geen contact met de zeebodem. Makreel is een belangrijke voedselbron voor veel andere vissoorten, zeezoogdieren en vogels. Daarom is het belangrijk dat de makreelstand op peil blijft. Dit wordt door het MSC-keurmerk geborgd.

Directeur Hans Nieuwenhuis van MSC juicht het besluit van Lidl toe. “Toen makreel enige jaren geleden het MSC-certificaat verloor, nam Lidl een vergaand besluit om geen makreel meer te verkopen. Nu de uitdagingen in de visserij op orde worden gebracht, neemt Lidl opnieuw een consequent besluit. Dat verdient alle lof.”

De wilde makreel van Lidl wordt in de zeeën boven Schotland gevangen en is op ambachtelijke wijze op warm beukenhout gerookt. Hierdoor krijgt deze matig vette vis een licht-zoute rooksmaak en stevig vlees. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Lidl | Headerfoto: jenny downing, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) | Intekst-afbeelding: Lidl

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail