Sainsbury’s bezorgt per fiets in 35.000 postcodegebieden

duurzame fietsbezorging

03-10-2016 14:13 | Door: Chris Thijssen

De Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft een app gelanceerd, waarmee de keten snelle thuisbezorging per fiets aanbiedt.

Chop Chop, zoals de app heet, is beschikbaar voor Apple iOS-gebruikers en stelt consumenten in staat tot twintig producten van Sainsbury’s te bestellen. De producten worden vervolgens binnen een uur thuisbezorgd door een fietskoerier voor een bedrag van £ 4,99 (€ 5,73).

Sainsbury’s testte de app, met de naam Chop Chop, in een deel van Wandsworth, Londen, en rolt de dienst nu uit in heel Wandsworth en Pimlico in Londen. Zo wordt de dienst beschikbaar voor meer dan 35.000 postcodegebieden.

Duurzame bezorging

“Deze trial is onderdeel van onze strategie om klanten meer opties te geven om bij ons te winkelen wanneer en waar ze willen. Snelle bezorging is belangrijk voor bepaalde klanten, dus we hebben onze fietsservice teruggebracht om de vraag verder te testen”, zegt Jon Rudoe, director of digital and technology bij Sainsbury’s, in een persbericht.

“Als de dienst zijn succes bewijst, gaan we die ook in andere delen van Londen introduceren. Chop chop is een aanvulling op onze same day delivery-dienst, die al beschikbaar is voor geselecteerde Londense postcodegebieden.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Sainsbury’s | Foto: Sainsbury’s 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail