Haagse hotels slaan handen ineen voor verduurzaming

duurzaam hotel

06-10-2016 07:41 | Door: Chris Thijssen

Twaalf Haagse hotels zijn gestart met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. In een zogeheten ‘duurzaamheidskring’ gaan ze samen op zoek naar onder meer energiebesparende oplossingen.

De twaalf hotels in de hofstad zetten zich de komende maanden in om hun energie-efficiëntie te verhogen en hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. Daarbij worden ze inhoudelijk ondersteund door Green Leisure en Stichting Stimular.

Green Leisure coacht en adviseert ondernemers in horeca, recreatie en toerisme bij verduurzaming. Stichting Stimular staat het mkb bij met praktische tips en instrumenten.

Uit eerdere samenwerkingen tussen Haagse theaters en musea blijkt dat met dit soort ‘duurzaamheidskringen’ energiebesparingen van 40 procent mogelijk zijn.

Klimaatneutraal

De gemeente Den Haag ondersteunt de duurzaamheidskringen dan ook. “Wij juichen dergelijke initiatieven van harte toe. Ze passen naadloos binnen de ambitie van Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Een ambitie die alleen slaagt als bewoners, bedrijven en gemeente het samen doen”, zegt wethouder Joris Wijsmuller van Duurzaamheid in een persbericht.

“De gemeenteraad onderstreept ook het belang van duurzaamheidskringen en ik ben blij dat ook de hotelsector de handschoen heeft opgepakt”, vervolgt Wijsmuller. “Het levert allereerst milieuwinst op, maar bespaart de bedrijven daarnaast ook kosten, zo weten we van de andere kringen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gemeente Den Haag | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail