Dopper beloont duurzaam masteronderzoek met € 3.000

duurzame waterfles

06-10-2016 09:31 | Door: Chris Thijssen

Met de Changemaker Challenge daagt Dopper, producent van de duurzame waterfles, masterstudenten uit om baanbrekend afstudeeronderzoek te doen rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval.

Doel van de Changemaker Challenge, een initiatief van Dopper Academy, is getalenteerde studenten aanmoedigen om zich te verdiepen in de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval. Dopper Academy is onderdeel van de Dopper Foundation.

“De ambitie is om dit programma in de toekomst uit te breiden naar universiteiten over de gehele wereld, zodat we wereldwijde impact kunnen realiseren met baanbrekend onderzoek en internationale kennisdeling”, zegt Merijn Everaarts, oprichter van Dopper en Dopper Foundation, in een persbericht.

Duurzaam onderzoek

Masterstudenten van alle studierichtingen en alle Nederlandse universiteiten kunnen zich met hun scriptieonderwerp inschrijven voor de Changemaker Challenge. De drie studenten met de meest ‘lumineuze onderzoeksvoorstellen’ winnen de challenge en ontvangen ieder € 3.000, te gebruiken voor het onderzoek.

Na de sluiting van de inschrijving op 15 januari 2017 kiest een jury uit alle inzendingen twintig potentiële winnaars. Tijdens de halve finale op 9 februari mogen zij hun onderzoeksonderwerp pitchen voor de jury, die bestaat uit onder anderen Merijn Everaarts, Maurits Groen, aanvoerder van de Duurzame 100 en medeoprichter van WakaWaka, en Maria Westerbos, director van Plastic Soup Foundation.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dopper | Foto: Dopper

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail