Tesco verkoopt ‘lelijke’ aardappel in kant-en-klaarmaaltijd

tesco voedselverspilling

11-10-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

De Britse supermarktketen Tesco brengt twee van zijn leveranciers samen om verspilling van ‘perfect eetbare’ aardappelen tegen te gaan.

In de nieuwe aanpak koppelt Tesco aardappelproducent Branston en aardappelverwerker Samsworths uit het Verenigd Koninkrijk aan elkaar. De supermarktketen koopt alle aardappelen van Branston op, ook de ‘misvormde’, maar volgens Tesco perfect eetbare aardappelen.

De ‘mooie’ aardappelen verkoopt de retailer in hun geheel in zijn supermarkten. De misvormde aardappelen, die niet aan de esthetische normen voor verkoop voldoen, levert Tesco aan verwerker Samsworths. Dit bedrijf, dat al langer leverancier is van Tesco, verwerkt de misvormde aardappelen als bijvoorbeeld puree in de kant-en-klaarmaaltijden van Tesco’s huismerk.

Zo voorkomt Tesco dat de aardappelen die niet geschikt zijn voor winkelverkoop worden weggegooid.

Voedselverspilling

De aanpak sluit aan op het ‘Perfectly Imperfect’ range-programma van Tesco. Hiermee pakt de retailer voedselverspilling aan door misvormde fruit en groenten tegen een gereduceerde verkoopprijs aan te bieden.

Bekijk hier een video over de samenwerking:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Tesco | Foto: Clive Darra, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail