Domino’s zet kano’s in voor duurzame pizzabezorging

duurzame bezorging domino's

12-10-2016 12:04 | Door: Chris Thijssen

Domino’s voert in de Engelse stad Maidstone een pilot met pizzabezorging per kano uit. Zo onderzoekt de pizzaketen de mogelijkheden voor bezorging via water.

Dat meldt Domino's in een persbericht. Maidstone, de hoofdstad van het Engelse graafschap Kent, bestaat voor een groot deel uit rivieren en waterwegen.

duurzame bezorging domino's

Duurzame bezorging

Om pizza’s ook te kunnen bezorgen bij consumenten die bij of op het water wonen, is Domino’s pizzabezorging met kano’s gestart. In de pilot worden de pizza’s door pizzakoeriers in wetsuits bezorgd in waterdichte dozen die kunnen drijven.

De pizzakano’s varen in eerste instanatie alleen over de River Loose in Maidstone. Als onderdeel van de test heeft Domino’s aangekondigd een bedrag te doneren aan de Loose Conservation Trust voor het behoud van de waterwegen in Maidstone. Of de proef een vervolg of uitbreiding krijgt, maakt Domino’s nog niet bekend.

Duurzame drone

De proef met de kano’s volgt op andere bezorgpilots van Domino’s. Zo is de pizzabezorger al langer bezig met tests met bezorging per drone, robot, bus en trein.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Mirror | Foto's: Domino's

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail