Compacte kas laat kok zelf duurzame groente kweken

duurzaam restaurant

11-01-2017 07:07 | Door: Chris Thijssen

Na een ontwikkelingsperiode van anderhalf jaar en een pilot bij restaurants De Librije en Belenius, brengt de start-up Kweecker zijn compacte groente- en fruitkas op de horecamarkt.

De Kweecker is een automatisch aangestuurde kweekkas, waarmee chefs in hun restaurant de benodigde groenten, kruiden en fruit op duurzame wijze kunnen kweken. De kas, met het formaat van een gemiddelde koelkast, bevat onder meer groei-LED’s, die dag en nacht moeten zorgen voor een optimale groei van de gewassen.

Duurzame teelt

Een ventilatiesysteem in de kas creëert de juiste luchtomstandigheden en een automatisch bewateringssyteem levert de planten voldoende water. Verder is de kas uitgerust met een speciale klimaatcomputer, die de omstandigheden in de kas zo optimaal mogelijk houdt.

Gebruikers kunnen hun gewassen met de bijbehorende Kweecker-app bovendien op afstand in de gaten houden.

Marktintroductie

Het team achter de Kweecker testte het afgelopen anderhalf jaar meerdere prototypes van de compacte kas. De restaurants De Librije in Zwolle en Bolenius in Amsterdam namen de Kweecker als een van de eerste horecaondernemingen in gebruik.

Hoeveel de Kweecker kost, maakt de start-up niet bekend. Eerder meldden media dat de kas in de markt zou worden gezet vanaf € 2.500.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Kweecker | Foto: Wollertz/Shutterstock.com

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail