Remyxx: ’s werelds eerste duurzame schoenenmerk

Remyxx: ’s werelds eerste duurzame schoenenmerk

03-07-2012 15:27 | Door: Raksha Hoost

Remyxx sneakers. Ze zijn Amerikaans, ze zijn hip én ze zijn duurzaam.

‘s Werelds eerste 100 procent duurzame schoenen zijn in de markt gezet. De Amerikaanse initiatiefnemer Gary Gagnon kreeg een ingeving bij de aanblik van de vertrapte schoentjes van zijn kinderen naast de prullenbak.

Van deze ingeving maakte hij werkelijkheid en produceerde geheel afbreekbare sneakers, die vallen onder de naam Remyxx. De schoenen zijn versierd met een Amerikaans recycle symbool, waardoor duidelijk is dat ze de labtesten succesvol hebben doorstaan.

Kopen, verslijten, inleveren

Om het merk te positioneren heeft hij hulp gekregen van het Kickstarter programma. Via deze fondsenwerving site heeft Gary een starterskapitaal van €20 duizend gekregen.

Het concept is simpel: kopen, verslijten en weer inleveren. Nadat de schoenen zijn versleten, lever je ze weer in. De versleten duurzame schoenen worden vervolgens weer uit elkaar gehaald, elk onderdeel wordt gerecycled en hiermee worden weer nieuwe schoenen mee gemaakt.

Het materiaal van de schoenen is gemaakt uit een mix van duurzame polypropylene plastics. Dit is hetzelfde materiaal waar rietjes, boterhamzakjes en zelfs auto-onderdelen mee worden gemaakt.

Duurzame schoenenmarkt

Sinds mei 2012 zijn er online al meer dan 450 schoenen besteld. In oktober worden deze geleverd.

Alhoewel Gary Gagnon koploper is met ’s werelds duurzaamste schoenen, is hij niet de enige die de schoenenmarkt wil verduurzamen. Bij de Nike ReUse campagne worden gebruikte sportschoenen ingezameld om uiteindelijk atletiekbanen, speeltuin, rubberen tegels en zelfs nieuwe Nike producten van te maken. Vanaf 1990 heeft Nike al meer dan 25 miljoen paar schoenen gerecycled.

Bron: Greenem

Foto: fungalhorde

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Raksha Hoost

Raksha Hoost is redacteur bij Duurzaambedrijfsleven.nl.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail