Experts: Unilever duurzaam leider 2014

Experts: Unilever duurzaam leider 2014

20-05-2014 06:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever, Patagonia en Interface behoren tot de duurzaamste bedrijven ter wereld. Dit blijkt uit het 2014 Sustainabillity Leaders Report.

De lijst wordt voor het vierde jaar op rij aangevoerd door Unilever. De multinational kreeg dit jaar 33 procent van de stemmen. Kledingproducent Patagonia volgt op ruime afstand. Het bedrijf kreeg 9 procent van de stemmen, terwijl de nummer drie, tapijtfabrikant Interface, zeven procent van de stemmen kreeg.  Interface staat daarmee al 17 jaar onafgebroken in de top 5.

Onderzoeksbureau Globescan en denktank SustainAbility brengen sinds 1994 jaarlijks het Sustainability Leaders Report uit.  Het rapport is gebaseerd op enquêtes afgenomen onder 887 experts afkomstig uit bedrijven, overheden, NGOs en universiteiten uit 87 landen.

Maatregelen

Tijdens de periode 1997 tot 2006 werd de lijst voornamelijk aangevoerd door energie- en chemiebedrijven die maatregelen namen om de milieuvervuiling te beperken.  Toen behoorden bedrijven als BP, DoW, DuPont en Shell nog tot de koplopers.

Geleidelijk raakten multinationals als BP en Shell uit de gratie bij experts en begonnen meer consumentgerichte bedrijven als Unilever tot de koplopers van de ranglijst te behoren.

Volgens het rapport vinden specialisten het steeds belangrijker dat bedrijven duurzaamheid integreren in alle takken van de onderneming. Unilever ontwikkelde een duurzaam raamwerk, het Sustainable Living Plan, en spitste dat toe op verschillende duurzaamheidsdoelen zoals het verbeteren van de levensstandaard van 5,5 miljoen mensen voor 2020.

Het Sustainabillity Leaders Report is niet de enige duurzame erkenning die Unilever dit jaar ontvangt. Eerder deze maand werd  Paul Polman, CEO van Unilever, al uitgeroepen tot Duurzaam Leider van jaar door The Guardian Sustainable Business.

Bron: The Guardian |Foto: abdallahh via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail