Supermarkten zijn zuiniger

Supermarkten zijn zuiniger

12-07-2012 08:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlandse supermarkten zijn erin geslaagd hun energieverbruik terug te dringen.

In 2011 hebben supermarkten gemiddeld 2,2 procent minder energie verbruikt dan in 2010. ''Het streven was 2 procent, dus we hebben aan onze doelstelling voldaan'', zegt Henrieke Crielaard van supermarktkoepel CBL.

In 2010 namen de supermarkten zich voor om tot 2020 elk jaar 2 procent energie te besparen. Een onafhankelijk bureau onderzoekt in opdracht van het CBL of dat ook wordt gehaald. Crielaard: ''In 2020 heb je het dan over een energiebesparing van 20 procent.''

De supermarkten zijn duurzamer gaan werken op verschillende manieren, zoals led-verlichting in de winkel, koel- en vrieswanden afdekken met deuren of flappen en leidingen isoleren. "Apparaten goed afstellen is ook een manier om energie te bezuinigen."

Zuinigste

De supermarktketen Coop claimt deze week de zuinigste supermarkt van Nederland te hebben. Die staat volgens het bedrijf in Eemnes. ''Nagenoeg de hele winkel is uitgerust met led-verlichting. Het is een investering, maar die moet er op den duur uitkomen'', zegt Coop-ondernemer Michel van Kesteren.

Bron: NOS

Foto: Janne Moren

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail