Ikea neemt gebruikte meubels terug

Ikea neemt gebruikte meubels terug

20-06-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Meubelwarenhuis Ikea gaat het klanten in België makkelijker maken om hun gebruikte meubelen te recyclen.

Met het permanente project ‘Red de Meubelen’ wil het concern hergebruik stimuleren. Eén keer per week kunnen mensen hun oude meubelen bij vier Belgische Ikea-vestigingen op de parkeerplaats inleveren. Daarna verhuizen de stoelen en tafels naar zo’n twaalf kringloopwinkels.

In totaal verwacht het bedrijf ongeveer drie ton goederen per keer in te zamelen. Ook gaat het Zweedse warenhuis zelf tweedehands meubels verkopen. Daarnaast besteedt het bedrijf aandacht aan onderhoud en reparaties die de klant zelf kan uitvoeren.

In Nederland verkochten de filialen in Barendrecht en Heerlen al tweedehands meubels. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat het Belgische initiatief in Nederland navolging krijgt. De maatregel past in de ambitieuze doelstellingen op het gebied van een duurzame bedrijfsvoering van van Ikea. Het bedrijf verkoopt inmiddels ook zonnepanelen en wil in 2020 energieneutraal zijn.

Bron: Nuzakelijk, Z24, de Standaard | Foto: OiMax via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail