BBQ-verbod voor Chili tijdens WK-voetbal

BBQ-verbod voor Chili tijdens WK-voetbal

23-06-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De gouverneur van Santiago drukt Chilenen op het hart om te stoppen met barbecuen tijdens de wedstrijden van het Chileense nationale voetbalteam tijdens het WK-voetbal 2014.

De luchtvervuiling in de hoofdstad van Chili begint volgens de gouverneur Claudio Orrego serieuze vormen aan te nemen. “We hebben grote problemen met de luchtvervuiling. Daarom kunnen Chilenen beter geen houtvuur, vreugdevuren of barbecues aansteken”,  zei Orrego in een interview met persbureau Reuters. Hij hoopt dat de vleesliefhebbers hun avondeten tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands elftal gewoon in de keuken klaarmaken.

Lokale media melden dat de CO2-uitstoot op de dag van het duel tussen Chili en Australië het hoogst was in vijf jaar tijd. De gouverneur van Santiago ziet de barbecue als grote boosdoener. Winkeliers profiteerden in de aanloop naar het WK-voetbal al van een forse stijging van de verkoop. Hoewel het winter is op het zuidelijk halfrond, steken Zuid-Amerikanen traditiegetrouw de barbecue aan terwijl zij thuis kijken naar voetbalwedstrijden.

Vorige week gaf de lokale regering al een milieuwaarschuwing uit. Het autoverkeer werd aan banden gelegd en het stadsbestuur vroeg de scholen om buitensportevenementen tijdelijk uit te stellen.

Bron: Reuters | Foto: Richard Matthews via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail