Nike maakt groenste schoen ooit

Nike maakt groenste schoen ooit

18-07-2012 08:00 | Door: Lotte Gerritsen

Nike heeft een duurzame voetbalschoen geïntroduceerd die vanaf augustus te koop zal zijn: de Nike Green Speed.

Nike presenteerde de Green Speed (GS) schoen die 160 gram weegt, als de lichtste, snelste en groenste voetbalschoen ooit. De schoen is gemaakt van de duurzame materialen als castor-bonen, nep kangoeroeleer en plastic flessen.

Materialen

De voering en de wervel van de schoen zijn gemaakt van castor-bonen. Deze bonen zijn afkomstig van een plant met de bijnaam ‘wonderboom’, die zijn naam dankt aan het feit dat de plant minder water nodig heeft dan andere planten. De buitenkant is gemaakt van Kangalite, een duurzaam materiaal dat het kangoeroeleer vervangt dat normaal gesproken wordt gebruikt. Bij de productie van Kangalite wordt 35 procent minder CO2 uitgestoten dan bij vergelijkbare materialen. De tong van de schoen is gemaakt van polyester, gemaakt van gesmolten, gerecyclede plastic waterflessen.

Olympische Spelen

De schoen is onderdeel van het project van Nike om atletische kleding milieuvriendelijker te maken. Tijdens de Olympische Spelen van deze zomer zullen verschillende teams kleding dragen gemaakt van duurzame materialen. Het Braziliaanse voetbalteam zal bijvoorbeeld kleding dragen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De Nike GS zal gedragen worden door Braziliaans voetbaltalent Neymar. Dit maakt hem met zijn 20 jaar de jongste speler die ooit exclusief een sportschoen mocht dragen.

Vanaf 15 augustus zal de Nike GS online te koop zijn via NikeStore.com, de kosten bedragen 300 euro.

Bron: Business Insider

Foto: Designboom

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Lotte Gerritsen

Lotte Gerritsen is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail