Marks & Spencer geeft biogas duw in de rug

Marks & Spencer geeft biogas duw in de rug

10-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer gaat het gasverbruik van 15 supermarkten compenseren met biogas-certificaten. De retailer is het eerste grote beursgenoteerde bedrijf dat deze constructie toepast.

Marks & Spencer koopt certificaten ter waarde van 35.000 megawattuur van het Britse Future Biogas. Het compensatieprogramma loopt via het Biomethane Certification Scheme. Het BMS is een nieuwe Britse organisatie die bedrijven helpt hun CO2-uitstoot te verminderen, zonder dat zij bestaande contracten met gasleveranciers hoeven op te zeggen.

Tegelijkertijd geven de verkochte certificaten de exploitanten van biogasinstallaties de zekerheid dat wat zij aan het net leveren, ook daadwerkelijk is verkocht. Een welkome steun in de rug van de jonge biogasindustrie in Groot-Brittannië.

 

Extra inkomsten

 

De fabriek van Future Biogas in Doncaster levert methaan dat afkomstig is van niet-commerciële gewassen. Boeren in de omgeving zaaien en oogsten rotatiegewassen om de grond de gelegenheid te geven te herstellen. Met verkoop van de oogst aan de biovergister halen ze extra inkomsten binnen.

Marks & Spencer compenseert het jaarlijkse gasverbruik van 15 Simply Food supermarkten. Dat staat gelijk aan 6400 ton CO2 per jaar. In de duurzaamheidsplannen heeft het concern aangegeven dat 50 procent van de energiemix voor de kantoren en winkels in 2020 afkomstig moet zijn van gecertificeerd biomethaan.

Bron: businessgreen.com, Energy & Efficiency| Foto: Pete, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail