Agenda: DJ100 zoekt duurzame koplopers

Agenda: DJ100 zoekt duurzame koplopers

14-09-2014 09:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De DJ100 is op zoek naar innovatieve en inspirerende duurzame jongeren. Nomineren kan nog tot 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid.

De lijst van de 100 duurzame jongeren van 2013 bevatte een keur aan bijzondere initiatieven en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Seepje lanceerde een natuurlijk, Fair Trade wasmiddel. Lotte Wouters van The Food Line Up levert biologische catering aan bedrijven en festivals.

 

Jury

 

De vakkundige jury die hun opvolgers gaat selecteren, bestaat uit vijf jonge koplopers uit de lijst van vorig jaar en vijf prominenten. De juryleden zijn onder meer Ruud Koornstra (Tendris), Marga Hoek (De Groene Zaak) en Maartje Maas (Little Green Dress).

Zij beoordelen alle genomineerden op hun visie, impact, inventiviteit en inspiratie en selecteren de 100 jonge koplopers die een plek verdienen in de lijst van 2014. "Voor de jongste generaties van deze tijd is groen geen kleur maar een attitude", zegt Ruud Koornstra. "Zij willen vooruit en alles oplossen. Motiveren hoeven we ze niet meer, maar inspireren en supporten des te meer."

 

Nomineren

 

Jonge duurzame koplopers tot en met 32 jaar kunnen zichzelf nomineren, of genomineerd worden op dj100.nl/nomineer. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. De beoordeling door de jury levert een lijst op met 100 jonge koplopers, onderverdeeld in verschillende categorieën. De lijst is nadrukkelijk geen ranking. De Duurzame Jonge 100 van 2014 presenteert zichzelf op het slotevenement half november.

Bekijk het filmpje over de Duurzame Jonge 100 van 2013:

 

Bron: DJ100 | Foto: DJ100

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail