H&M lanceert Conscious Denim

H&M lanceert Conscious Denim

22-09-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Conscious Denim is een collectie jeans-kleding die voldoet aan de strenge duurzaamheidseisen van H&M. De nieuwe kledinglijn is een uitbreiding van het bestaande Conscious-segment. 

De Conscious-collectie van H&M is gericht op een duurzame textielproductie. De Conscious Denim-variant is een primeur voor de kledingwinkel. De modeketen heeft de verschillende wassingen van jeanskleding gecategoriseerd, om de impact op het milieu te laten zien.

Het water- en energieverbruik is vastgelegd volgens criteria van het Spaanse adviesbureau Jeanologia. Het bureau is gespecialiseerd in de wereldwijde verduurzaming van de jeansindustrie. De kledingstukken zijn gemaakt van biologische katoen, gerecyclede wol en vezels uit FSC-gecertificeerd hout.

Het uiteindelijke doel van de H&M is de textielketen te sluiten. Alle nieuw verkochte kleding moet uit gerecyclede materialen en biologisch katoen bestaan. De kledingketen heeft daarvoor een inzamelingsprogramma opgezet, waarbij de klant afgedankte kleding weer kan inleveren.

De Conscious Denim-collectie bestaat uit zowel kleding voor dames, heren als kinderen. De collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar.

Bron: H&M | Foto: H&M

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail