Groen randje aan oranje Heineken House op Spelen

Groen randje aan oranje Heineken House op Spelen

24-07-2012 08:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Als onderdeel van het ‘Brewing a Better Future’-programma van Heineken zal het Holland Heineken House (HHH) verschillende duurzame maatregelen kennen.

Tijdens de Olympische Spelen in Londen, die aanstaande vrijdag van start gaan, zal het HHH zoals gewoonlijk als ontmoetingsplaats dienen voor de Nederlandse sporters en hun fans. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan duurzaamheid.

Daily Dutch

Zo wordt de dagelijkse krant van het HHH, de Daily Dutch, met aandacht voor het milieu geprint. De krant met een oplage van 3750 stuks wordt energiezuinig en waar mogelijk dubbelzijdig geprint. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door carbon credits, die geïnvesteerd worden in duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

Walking bins

Daarnaast zet het HHH in samenwerking met afvalverwerker Van Gansewinkel ‘walking bins’ in. Dit zijn medewerkers die plastic bekers en kartonnen draagtrays inzamelen. Het plastic en karton wordt 100 procent gerecycled en krijgt op deze manier een tweede leven als grondstof.

Verder zijn de 450 personeelsleden niet per vliegtuig maar per schip naar Londen vervoerd en wordt er gebruik gemaakt van koelkasten die 35 procent minder energie verbruiken.

Bron: Holland Heineken House en documentwereld Foto: Felix Meyer

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail