3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

04-10-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Albert Heijn biedt grootste aanbod duurzame producten

 

Supermarktketen Albert Heijn biedt het meest gevarieerde aanbod aan duurzame producten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De consumentenorganisatie keek bij zeven verschillende supermarktketens in 119 winkels naar meer dan 15.000 producten. Daarbij is vooral gelet of in het aanbod van veel verkochte artikelen als melk, kip, eieren, koffie, groenten en fruit ook een variant aanwezig was met een duurzaamheidskeurmerk. Bijvoorbeeld Fair Trade, de Rainforest Alliance en biologische producten.

Meer weten? Lees verder.

 

2. DSM opent zonne-innovatiecentrum in India

 

Bij de Indiase stad Pune heeft DSM het eerste Solar Technologies Demonstration Center geopend. De installatie voor zonne-energie is een werkende showcase voor de innovatietechnieken van het concern.

Het centrum is een volledig functionerende installatie voor zonne-energie. Het laat de nieuwste technologieën van DSM zien, zoals de anti-reflectie coating Khepricoat en de efficiëntieverhogende folie voor zonnepanelen van de Nederlandse start-up SolarExel.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Londense telefooncel hergebruikt als oplaadpunt

 

In de Britse hoofdstad Londen hebben de inwoners er een uniek en duurzaam oplaadpunt bij voor hun mobiele telefoon. Twee ondernemende studenten gaven de klassieke telefooncel een tweede leven.

Zij veranderden de Red Box in een opvallende, groene Solarbox. Voorbijgangers kunnen hier bij een van de vier aanwezige stopcontacten hun telefoon, tablet of andere mobiele apparatuur gratis en en duurzaam opladen. Boven op het dak van de cabine zorgt een zonnepaneel voor stroom. De groene telefooncel werkt ook ‘s nachts, dankzij het gebruik van een energieopslagsysteem.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Maarten Breet, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail