M&S bouwt grootste zonnedak van UK

M&S bouwt grootste zonnedak van UK

24-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer bouwt de grootste decentrale installatie voor zonne-energie van Groot-Brittannië. De zonnecentrale ligt op het dak van het distributiecentrum in Castle Donington in de East Midlands.

Op het dak komen 24.272 zonnepanelen te liggen die samen ongeveer 5000 megawattuur per jaar leveren. De zonne-installatie maakt het volautomatische distributiecentrum bijna volledig zelfvoorzienend. Dat heeft de keten bekendgemaakt.

De zonnepanelen worden geleverd door een andere partij, waarmee het warenhuis een overeenkomst heeft getekend voor de gegarandeerde afname van alle opgewekte stroom. Het contract geldt voor 20 jaar. Marks & Spencer bespaart in die periode zo'n 48.000 ton CO2.

Het splinternieuwe distributiecentrum is eerder al gewaardeerd met een BREEAM Excellent certificaat. Volgens Marks & Spencer is Castle Donington na oplevering van het zonnedak een van de duurzaamste distributiecentra ter wereld. De installatie is begin 2015 gereed.

De warenhuisketen wil dat in 2020 de helft van alle benodigde elektriciteit afkomstig is van kleinschalige, decentrale hernieuwbare energiebronnen.

Bron: Marks & Spencer | Foto: Marks & Spencer

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail