Actie geeft 31 miljoen aan duurzame maaltijden weg

Actie geeft 31 miljoen aan duurzame maaltijden weg

30-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij houden een gezamenlijke actie waarbij zij voor ruim € 31 mln aan duurzame producten weggeven.

Begin november ontvangen de 2,5 miljoen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een cadeaukaart van € 12,50 voor een duurzame maaltijd voor vier personen bij Albert Heijn. De klant kan kiezen uit ruim 600 verschillende producten. Het gaat om artikelen met het label AH Puur&Eerlijk, en alle Unilever-producten met een duurzaamheidskeurmerk voor dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu. De voucher is eveneens geldig voor producten die voldoen aan Unilever's duurzame landbouwprogramma.

De marketingdirecteuren van Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij trappen de actie af. Tijdens een bijeenkomt in de AH XL-vestiging in Muiden maken zij de belangrijkste resultaten bekend van een onderzoek over Nederlanders en duurzame voeding. Nu al is bekend dat vier op de tien consumenten het afgelopen jaar duurzamer zijn gaan eten.

Met de actie willen de drie partijen consumenten bereiken die graag duurzamer willen eten, maar niet weten hoe ze bewuster kunnen kiezen. Ze willen Nederlanders enthousiast maken voor duurzamere producten en laten zien dat die artikelen ook in de supermarkt zijn te vinden.

Bron: Albert Heijn, Levensmiddelenkrant | Foto: Filipe Varela via Flickr.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail