Leenplatform Peerby haalt 1,7 miljoen binnen

Leenplatform Peerby haalt 1,7 miljoen binnen

30-10-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Leenplatform Peerby heeft € 1,7 mln binnengehaald van enkele buitenlandse investeerders. Peerby wil het geld gebruiken om het platform uit te rollen in de Verenigde Staten.

Eind 2015 wil het bedrijf van Daan Weddepohl en Eelke Boezeman in vijftig Amerikaanse steden het leenidee hebben geïntroduceerd. Op dit moment is Peerby in de VS alleen actief in enkele grote steden als New York en San Francisco. Daarnaast heeft het bedrijf leennetwerken opgezet in heel Nederland en België, en in Berlijn en Londen.

De € 1,7 mln is afkomstig van de Franse investeringsmaatschappij Xange, het Amerikaanse fonds Techstars, uitgeverij Sanoma en enkele Amerikaanse en Canadese partijen. Oprichters Weddepohl en Boezeman houden het meerderheidsaandeel.

 

Spullen delen

 

De Nederlandse start-up Peerby brengt mensen die een apparaat willen lenen en de bezitter ervan met elkaar in contact. Het idee achter 'lenen bij de buren'  is dat mensen 80 procent van hun spullen niet vaker dan een keer per maand gebruiken. Dan is het goedkoper om een boor- of naaimachine te delen. Het systeem is bovendien heel duurzaam: het bespaart op grondstoffen en energie.

Sinds het bedrijf twee jaar geleden begon, hebben de ruim 100.000 leden elkaar meer dan een miljoen keer geholpen. De deelnemers doen dat gratis. Op het blog van Peerby blijkt uit de verhalen ook dat het goed is voor de samenhang in een buurt. Mensen leren elkaar weer kennen. Meestal komt een overeenkomst binnen een half uur tot stand, maar Peerby streeft ernaar die tijd verder te in te korten. Vanaf 2015 wil de start-up ook een kleine verzekering aanbieden. Die zekerheid zou deelnemers kunnen aantrekken die nu nog bang zijn dat hun uitgeleende apparaat stuk gaat.

Bron: Peerby, Het Financieele Dagblad | Foto: Blog Peerby

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail