Timberland produceert autobanden voor eigen schoenen

Timberland produceert autobanden voor eigen schoenen

05-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse outdoorkleding- en schoenenfabrikant Timberland brengt in de Verenigde Staten een eigen merk autobanden op de markt. Na gebruik keren de Timberland Tires terug als grondstof voor rubber schoenzolen.

Het concern werkt bij de productie van de nieuwe autobanden samen met het Singaporese bedrijf Omni United. De banden- en schoenenindustrie zijn de grootste verbruikers van rubber. Beide bedrijven zochten daarom gezamenlijk naar een oplossing voor efficiënt gebruik en hergebruik van rubber. Door de grondstof te gebruiken in de schoenenindustrie is geen sprake van standaard recycling, maar van waardevermeerdering.

Om ervoor te zorgen dat de autobanden na gebruik in de recyclingfabrieken terechtkomen, is met een aantal Amerikaanse inzamelingsbedrijven afgesproken dat ze apart worden ingezameld.

De nieuwe productlijn Timberland Tires telt drie categorieën. De Timberland CROSS komt in april 2015 op de markt. Deze is voor kleine SUV’s en crossovers. De Timberland A/T is in juli volgend jaar leverbaar en is bestemd voor trucks en grote SUV’s. De derde categorie volgt in 2016. De Timberland TOUR is voor personenauto’s. De eerste autobanden worden naar verwachting eind 2017 gerecycled tot schoenzolen.

Bron: greenbiz.com | Foto: Declan TM, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail