Bijvulsysteem bespaart op plastic flessen

Bijvulsysteem bespaart op plastic flessen

05-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft met verpakkingsfabrikant Replenish een ingenieus bijvulsysteem ontwikkeld om plastic afval te verminderen.

De meeste schoonmaakmiddelen en producten als shampoo zitten in grote plastic wegwerpflessen. Die verpakkingen bevatten ongeveer 10 procent werkzame stof en de rest is water. CEO Jason Foster van Replenish bedacht dat de verkoop van die producten efficiënter kan.

Het resultaat is CleanPath. De klant koopt een fles geconcentreerde vloeistof en krijgt daarbij een leeg exemplaar met een ingebouwde maatbeker. Hij hoeft die fles alleen te vullen met de juiste hoeveelheid vloeistof en water. Het systeem is herbruikbaar.

Volgens Replenish zorgt dit simpele idee ervoor dat jaarlijks miljoenen plastic flessen minder op Amerikaanse stortplaatsen terechtkomen. Daarnaast zijn de productiekosten en de CO2-uitstoot lager. CleanPath is vanaf eind deze week voor vijf producten verkrijgbaar in ongeveer 2000 Walmart-filialen.

Bron: environmentalleader.com | Foto: Mike Mozart, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail