Levi Strauss biedt duurzame fabrieken goedkope financiering

Levi Strauss biedt duurzame fabrieken goedkope financiering

05-11-2014 13:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Spijkerbroekenreus Levi’s geeft zijn leveranciers een financiële prikkel om hun milieu- en personeelsbeleid op orde brengen.

Dat meldt de Financial Times. Levi Strauss werkt samen met de Wereldbank om fabrieken in bijvoorbeeld China en Bangladesh goedkope leningen aan te bieden. Voorwaarde is dat zij met hun duurzaamheidsbeleid tot de top behoren van de 550 leveranciers van het broekenmerk. De financiering kent een glijdende schaal: bedrijven die hun milieudruk verlagen en de omstandigheden voor het personeel verbeteren, worden beloond met een lagere rente.

In 2013 vonden 1.100 werknemers van een kledingfabriek in Bangladesh de dood toen het gebouw instortte waarin zij werkten. In de nasleep van die ramp begon de Wereldbank met het verstrekken van goedkoop kapitaal om de veiligheid in fabrieken in Bangladesh te verbeteren. Het project van Levi’s moet een sterkere prikkel bieden aan fabrieken met een korting van 50 basispunten op deze toch al goedkope leningen.

Volgens de Financial Times hebben toeleveranciers van Levi’s al laten weten dat ze interesse hebben in de financiering. Als de pilot een succes wordt, wil Levi’s samenwerken met de Wereldbank om het project uit te breiden naar de gehele kledingindustrie.

Bron: Financial Times | foto: Blake Burkhart, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail