3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

08-11-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1.Timberland produceert autobanden voor eigen schoenen

 

De Amerikaanse outdoorkleding- en schoenenfabrikant Timberland brengt in de Verenigde Staten een eigen merk autobanden op de markt. Na gebruik keren de Timberland Tires terug als grondstof voor rubber schoenzolen.

Het concern werkt bij de productie van de nieuwe autobanden samen met het Singaporese bedrijf Omni United. De banden- en schoenenindustrie zijn de grootste verbruikers van rubber. Beide bedrijven zochten daarom gezamenlijk naar een oplossing voor efficiënt gebruik en hergebruik van rubber. Door de grondstof te gebruiken in de schoenenindustrie is geen sprake van standaard recycling, maar van waardevermeerdering.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Nieuw financieringsmodel voor elektrisch rijden

 

Vergroening van een groot wagenpark brengt vaak hoge up-front kosten met zich mee. Dat het ook anders kan, bewijst een start-up uit Californië.

Het Amerikaanse bedrijf Vision Fleet wil elektrisch rijden bereikbaarder maken. De Clean Mile Solution is een contractmodel voor de publieke sector. De gebruiker betaalt voor de kosten van het gebruik en wordt niet meteen eigenaar van de auto’s.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Citi steekt 8 miljoen in groen datacentrum Londen

 

De Amerikaanse bank Citi investeert $ 8,1 mln in energie-efficiëntie voor zijn Londense datacentrum. Daarmee hoopt het concern 10 procent te besparen op de energierekening.

Citi schaft een CCP-unit van 2,8 megawatt aan. Het decentrale systeem levert 71 procent van de elektriciteit die het datacentrum nodig heeft en zorgt voor de koeling van de serverruimtes. Daarnaast vervangt Citi de bestaande koelunits en moderniseert de bank het airco-systeem.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: WindkoepelNOP.nl

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail