Hans Ubbink ontwerpt ecologische lingerie

Hans Ubbink ontwerpt ecologische lingerie

21-11-2014 13:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse modeontwerper Hans Ubbink presenteert zijn eerste ecologische collectie van de lingerielijn Private Eco.

De lingerielijn ontvangt een Global Organic Textile Standard-cerftificaat. Het wereldwijde GOTS-certificaat is bedoeld voor kleding die minstens 70 procent uit materialen van biologische teelt bestaat. De gecertificeerde kleding is ook op sociaal verantwoorde wijze geproduceerd.

Modeontwerper Ubbink onthulde de komst van de nieuwe lingerielijn zelf in het radioprogramma Nooit meer slapen van de VPRO.

Private Eco is vanaf volgende week te koop in het nieuwe filiaal van Ekoplaza in Amsterdam. De concept store aan de Stadhouderskade moet uitgroeien tot de grootste biologische supermarkt van Nederland.

Begin dit jaar kondigde Ubbink aan te stoppen met het ontwerpen van herenkostuums. Door de economische crisis bleef de verkoop achter.

Bron: parool.nl, global-standard.org | The Style PA, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail