CEO Unilever enige bedrijfsman in VN-panel

CEO Unilever enige bedrijfsman in VN-panel

02-08-2012 10:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever-topman Paul Polman is als enige afgevaardigde uit het bedrijfsleven benoemd tot een VN-panel over duurzame ontwikkeling.

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon onderstreept daarmee de leidende rol van Unilever op het gebied van duurzaamheid. Het VN-panel komt eind september voor het eerst bij elkaar. Doel van het forum is om vervolgafspraken te maken over de millenniumdoelen die in 2015 aflopen.

Staatssecretaris Knapen (Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking) reageert verheugd op de verkiezing van Polman. “Juist het bedrijfsleven is een cruciale factor om de stap te kunnen maken naar meer zelfredzaamheid en internationale samenwerking,” aldus Knapen.

Juist het bedrijfsleven is een cruciale factor om de stap te kunnen maken naar meer zelfredzaamheid en internationale samenwerking. Staatssecretaris Ben Knapen

Duurzame ontwikkeling

Nederland had aangedrongen bij Ban Ki-Moon op een grote rol voor het bedrijfsleven in het panel. Bij de nieuwe doelen zal dan ook veel aandacht uitgaan naar duurzame ontwikkeling, economische groei en de nieuwe rol van de opkomende economieën.

De VN heeft de millenniumdoelen in 2000 geformuleerd om wereldwijde armoede uit te bannen. Daarvoor zijn concrete doelen gesteld over onder meer het verminderen van kindersterfte, het uitbannen van ziektes en het creëren van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Unilever

Unilever zet onder CEO Polman sterk in op duurzaamheid. In 2010 lanceerde het Rotterdamse bedrijf zijn Sustainable Living Plan. Daarin spreekt het bedrijf de ambitie uit om in 2020 de omzet te verdubbelen en tegelijkertijd haar milieu-impact te halveren. Daarbij wil het bedrijf ook de impact van haar leveranciers en klanten aanpakken.

In een interview met DuurzaamBedrijfsleven.nl verklaarde Anniek Mauser, directeur Duurzaamheid Benelux, dat duurzaamheid inmiddels ‘het strategisch business plan’ van Unilever is geworden.

Bron: Trouw

Foto: Zack Lee

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail