‘Huismerken inzetten op duurzame producten’

‘Huismerken inzetten op duurzame producten’

03-08-2012 10:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vooral op het gebied van biologische en duurzame producten valt er een slag te halen voor huismerken van supermarkten. De markt groeit en de consument is bereid te betalen.

Dat valt op te maken uit het sectorrapport supermarkten van ABN AMRO.

De bank concludeert dat er voldoende vraag is naar biologische en duurzame producten. In 2010 besteedde de consument €750 mln aan duurzame producten in de supermarkt en de markt groeit. Dit maakt instappen aantrekkelijk voor huismerken die zich tot nu toe redelijk afzijdig hebben gehouden van deze markt.

In 2010 besteedde de consument €750 mln aan duurzame producten in de supermarkt en de markt groeit.

Hogere marges

ABN AMRO stelt dat duurzame producten gunstig zijn ‘vanwege de meestal hogere marges’. Op het moment dat consumenten gewend zijn geraakt aan de nieuwe producten zullen ook A-merken de sprong naar duurzame producten maken, zo voorspelt de bank.

Haast is daarbij geboden. Vooralsnog is de consument bereid te betalen voor duurzaam, maar het prijsniveau tussen duurzame en ‘standaard’ producten zal op den duur verkleinen.

Foto: Stadsarchief Breda

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail