Bedrijven tonen duurzaam design in Washington

Bedrijven tonen duurzaam design in Washington

14-12-2014 09:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse ambassade in Washington verandert drie dagen lang in een tijdelijke tentoonstellingsruimte voor duurzaam Nederlands ontwerp.

Onder noemer ReUse, ReTouch, ReDutch laten ruim vijftig bedrijven en ontwerpers zien hoe zij afgedankte materialen veranderen in nieuwe producten. Met de pop-up tentoonstelling wil de ambassade laten zien dat Nederland behoort tot de koplopers in duurzaam, modern ontwerp.

In Washington staan onder meer stoelen van oude lappen, ontworpen door Tejo Remy en René Veenhuizen en manden van afgedankte slippers, gemaakt door Studio Schneemann. Tot de topstukken van behoren de steigerhouten meubels van Piet Hein Eek en 3D geprint meubilair van kunstenaar Dirk van der Kooij. Hij gebruikt plastic restmateriaal van koelkasten om nieuwe, kleurige stoelen en tafels te maken.

Alledaagse oplossingen

De samenstellers willen Nederlandse oplossingen laten zien voor alledaagse milieuproblemen. De Dopper is uitgegroeid tot een populaire vervanger van plastic wegwerpflesjes. Het kledingmerk Saint Basics uit Den Haag showt kledingstukken van biologische, Fairtrade katoen.

"Het is mooi dat wij in Amerika - hét land van de T-shirts - mogen vertellen dat er dingen beter kunnen aan het T-shirt", zegt directeur Peter van Akkeren in een interview met de regionale Omroep West. "Niet met een opgeheven vingertje. Wij willen er een veel mooier, beter product tegenover zetten. Zodat je als consument een keuze hebt."

De pop-up tentoonstelling in de Nederlandse ambassade gaat 14 december open en duurt drie dagen.

Bron: Nederlandse ambassade, Omroep West | Foto: Sieneke Toering, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail