Zijdezachte lingerie uit stekelige dennennaalden

Zijdezachte lingerie uit stekelige dennennaalden

15-12-2014 19:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Franse lingeriemerk DoYouGreen verrast met een nieuwe grondstof. Het ondergoed is gemaakt uit gerecyclede kerstbomen.

Modeontwerpster Sophie Young hoopt consumenten die deze maand de kerstboom opzetten, te inspireren om meer te investeren in gerecyclede producten.

Zacht

De dennennaaldenstof lijkt qua structuur het meest op katoen. Ondanks de stekelige oorsprong schijnt het ondergoed van het bio-textiel zo zacht als zijde te zijn. De lingerie is te koop bij Young’s bedrijf DoYouGreen en wordt geproduceerd in Frankrijk en Tunesië.

Bron: Ecouterre | Foto: Versageek, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail