Wie krijgt primeur verpakkingsvrije winkel?

Wie krijgt primeur verpakkingsvrije winkel?

06-01-2015 17:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Groningen en Utrecht strijden om de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Opgeweckt Noord en Bag & Buy gaan nog dit jaar open.

De winkel Opgeweckt Noord van initiatiefnemers Dorothea Piek en Tonny Straatman moet in april of mei in Groningen zijn deuren openen. De duurzame ondernemers financieren de winkel grotendeels zelf, maar proberen met crowdfunding extra geld binnen te halen.

In Utrecht werkt ondernemer Wim van Dijk aan een verpakkingsvrije winkel. De initiatiefnemer van Bag & Buy heeft zijn crowdfunding inmiddels succesvol afgerond. Het streefbedrag van € 75.000 werd ruimschoots gehaald. Van Dijk is nog op zoek naar een geschikte locatie en hoopt na de zomer alles rond te hebben.

Het doel van beide verpakkingsvrije winkels is hetzelfde. De klant bepaalt zelf de hoeveelheid van de producten die hij koopt. Dat moet leiden tot minder afval en minder voedselverspilling.

Bron: Bag&Buy, Ondernemersbelang, Opgeweckt Noord | Foto: Bag & Buy

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail