Albert Heijn verduurzaamt met AH Biologisch

Albert Heijn verduurzaamt met AH Biologisch

09-01-2015 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Albert Heijn introduceert een nieuw biologisch huismerk. AH Biologisch is vanaf deze week in de schappen te vinden.

Dat meldt de supermarkt in een persbericht. Alle producten in het AH Biologisch assortiment dragen het Europese biokeurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan de EU-regels voor biologische landbouw en voor 95 procent uit biologische ingrediënten bestaan.

Met de nieuwe productenlijn wil Albert Heijn de keuze voor biologische producten eenvoudiger maken. De nieuwe verpakkingen en groene kaartjes bij het schap maken de producten makkelijk vindbaar. Daarnaast besteden het tijdschrift Allerhande en de Bonusfolder voortaan meer aandacht aan het biologische assortiment.

 

Kritiek

 

AH Biologisch vervangt het AH puur&eerlijk huismerk. Met dat merk oogstte de supermarkt eerder veel kritiek. Voedselwaakhond Foodwatch noemde de merknaam misleidend, omdat de puur&eerlijk producten slechts één duurzaam ingrediënt hoefden te bevatten. De volledig biologische puur&eerlijk producten worden voortaan opgenomen in AH Biologisch. De overige producten vallen voortaan onder het gewone huismerk.

Het nieuwe merk bestaat uit bijna 500 producten. Dit brengt het totaal aantal biologische producten dat de supermarkt verkoopt op 1.200.

Bron: Albert Heijn | Foto: Albert Heijn

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail