Surficoon Kelly Slater lanceert duurzame kledinglijn

Surficoon Kelly Slater lanceert duurzame kledinglijn

16-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse surfer Kelly Slater heeft na 23 jaar afscheid genomen van kledingmerk Quicksilver als sponsor. De surfer zet een eigen, duurzaam kledingmerk in de markt.

Samen met een team van gerenommeerde kledingontwerpers en mode-marketeers staat meervoudig surfkampioen Kelly Slater aan de basis van een nieuw modelabel. Hij lanceert Outerknown met het Franse modeconglomeraat Kering als partner.

Het nieuwe label gebruikt materialen zoals bio-katoen, hennep en wol. Ook gerecyclede visnetten zijn in sommige kledingstukken verwerkt. De mannencollectie, bestaande uit shirts, truien, jassen en broeken, komt in de herfst van dit jaar op de markt. De dameslijn zal meer inspelen op actuele trends.

“Jarenlang heb ik gedroomd van een merk dat mijn liefde voor een verantwoorde, schone levenswijze en mijn gevoel voor stijl combineert,” schreef Slater in april op zijn Facebookprofiel. “De inspiratie voor dit merk komt voort uit de culturen en mensen die ik tegenkom tijdens mijn reizen over de hele wereld. Dit is mijn kans om te doen wat ik altijd wilde doen.”

 Bron: Ecouterre | Foto: Pedro Gómez, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail