Draagbare wasmachine vibreert kleding schoon

Draagbare wasmachine vibreert kleding schoon

20-01-2015 16:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Dolfi is de kleinste wasmachine ter wereld. In 30 minuten vibreert het apparaatje het vuil uit kleding.

Dolfi verbruikt 80 procent minder stroom dan reguliere wasmachines. De zeepvormige gadget werkt met behulp van ultrasone geluidtrillingen, die luchtbelletjes creëren in het water. Wanneer deze belletjes vervolgens imploderen, nemen ze vuildeeltjes uit de kleding mee.

Dolfi is ontworpen door een internationaal team, waaronder Andre Fangueiro van het Nederlandse ontwerpbureau Lata Design. Het Zwitserse technologiebedrijf MPI Ultrasonics ontwikkelde de ultrasone technologie.

De ultrasone technologie maakt de mini-wasmachine veilig voor zelfs de meest delicate stoffen, zeggen de ontwikkelaars. Ook voor kleine wasjes en kleurafgevende kleding biedt Dolfi uitkomst.

Nu het ontwerp af is, is het tijd voor de volgende stap. Met behulp van crowdfunding hoopt het team genoeg geld op te halen om het innovatieve concept als product op de markt te brengen.

Bekijk het filmpje om Dolfi aan het werk te zien:

http://vimeo.com/114904939

Bron: Dolfi | Foto & video: Dolfi

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail