Nederlandse design fles Dopper gelanceerd in de VS

Nederlandse design fles Dopper gelanceerd in de VS

21-01-2015 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De duurzame Dopper is voortaan ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Het Nederlandse bedrijf heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met distributeur Preserve.

De herbruikbare design fles van Dopper van gerecycled plastic stimuleert de consumptie van kraanwater en vermindert de hoeveelheid afval van PET-flessen. “Wij zijn heel trots op de samenwerking met een erkende naam als Preserve,” zegt oprichter Merijn Everaarts van Dopper in een persbericht.

Preserve is in de VS een bekende naam als distributeur van duurzame en gerecyclede producten. Het bedrijf produceert onder meer huishoudartikelen van gerecyclede plastics die bedrijven niet willen inzamelen. Dopper en Preserve zijn beide een gecertificeerde B-Corp. Dat wil zeggen dat de ondernemingen winst maken koppelen aan duurzame en sociale doelstellingen.

In de toekomst wil Dopper de flesjes ook lokaal laten maken. Everaarts: “De eerste stap van deze samenwerking is om de distributie te verzorgen in Noord-Amerika. In de toekomst volgt dan de productie.”

Bron: Dopper | Foto: Ben Sutherland, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail