Adidas en Timberland omarmen gecertificeerd dons

Adidas en Timberland omarmen gecertificeerd dons

23-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Adidas, Timberland en Kathmandu hebben zich aangesloten bij de Responsible Down Standard. De kledingmerken verwerken alleen nog duurzaam en traceerbaar dons.

De Responsible Down Standard (RDS) viert deze week zijn eenjarig bestaan. In die periode heeft een groot aantal toonaangevende kledingbedrijven zich bij het wereldwijde initiatief aangesloten. Onder meer Helly Hansen, H&M, Marmot en Mammut zijn overgestapt op gecertificeerd dons. Adidas, Kathmandu en Timberland hebben toegezegd dit ook te doen.

 

Leveranciers

 

Outdoor kledingmerk The North Face nam vorig jaar het initiatief voor RDS na een onthullende documentaire over de donsindustrie in Oost-Europa. De Responsible Down Standard stelt onder meer eisen aan huisvesting, voeding en diervriendelijke behandeling. Een onafhankelijke derde partij voert de assessments uit.

De eerste leverancier van duurzaam ganzen- en eendendons kreeg in juni 2014 een certificaat uitgereikt. In de zes maanden daarna zijn nog eens 350 pluimveebedrijven gecertificeerd. Die ondernemingen huisvesten zo'n 100 miljoen eenden en ganzen.

Het komend jaar verwacht de RDS ook bedrijven uit andere sectoren aan zich te binden. Nieuwe campagnes zijn onder meer gericht op fabrikanten van woninginrichting en matrassen en beddengoed.

Bron: RDS | Foto: David and Dorothy Jenkins, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail