Airopack verduurzaamt Gillette met miljoenendeal

Airopack verduurzaamt Gillette met miljoenendeal

27-01-2015 12:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse Airopack sluit een miljoenendeal met Procter & Gamble. De wereldwijd verkochte bussen scheerschuim van Gillette bevatten nu techniek uit Waalwijk. 

Met de door het Waalwijkse Airopack gepatenteerde techniek kan Gillette voortaan geheel zonder drijfgassen. Het scheerschuim wordt vanaf nu gedoseerd met samengeperste lucht. Hiermee is het voor Procter & Gamble ook mogelijk om de bussen van plastic te maken, in plaats van uit metaal. Dit alles maakt de verpakkingen milieuvriendelijker.

Gillette zal jaarlijks tientallen miljoenen van de nieuwe spuitbussen verkopen. Naast de ecologische voordelen heeft de verpakking ook voordelen in het gebruik. De Airopack spuitbus garandeert een constante dosering, heeft een venster dat het resterende volume aangeeft en roest bovendien niet.

 

Kroon op het werk

 

Airopack heeft zeven jaar aan de verpakking gewerkt. Drie jaar geleden klopte Procter & Gamble al aan. Toen tekenden de partijen een eerste contract. "Daarna zijn er nog heel veel testen gedaan. Nu is onze technologie echt geïntroduceerd in de wereld", zegt Quint Kelders, bestuursvoorzitter van Airopack in een reactie aan het Financieele Dagblad.

De order van Gillette is de grootste ooit in de geschiedenis van het bedrijf. Hoeveel de deal precies waard is is echter niet bekendgemaakt. De dispenserfabrikant hoopt naast de deal met Procter & Gamble meer klanten in de cosmetica- en retailsector aan te trekken. Het bedrijf ziet voor zijn technologie ook kansen op de biermarkt.

Bekijk een filmpje over de technologie van Airopack via Vimeo.

http://vimeo.com/104692580

Bron: Financieele Dagblad, Airopack | Foto: Airopack

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail