Succes met duurzame sterilisatie PET-flessen

Succes met duurzame sterilisatie PET-flessen

28-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wereldwijd zijn bedrijven geïnteresseerd in de milieuvriendelijke technologie van Sidel voor de sterilisatie van PET-flessen. De technologie bespaart water en chemicaliën, en dringt productiekosten terug. 

Vergeleken met 2013 is de verkoop van Sidels innovatieve PET-fles ontsmettingstechnologie vorig jaar verdubbeld. Het bedrijf profiteerde van de groeiende vraag naar conserveermiddelvrije dranken in flesjes. Onder andere de populariteit van flesjes sap, thee, sportdrank en sojamelk nam toe. Geïnteresseerde fabrikanten meldden zich vanuit Azië, Europa en de Verenigde Staten.

De Predis-technologie van het van oorsprong Franse bedrijf Sidel garandeert 100 procent steriele voorvormen van de  PET-fles door het gebruik van waterstofperoxide. Dankzij het sterilisatieproces aan de voorkant van het productieproces blijven dranken langer houdbaar. Ook zonder toevoeging van conserveermiddelen. Bovendien verbruikt de techniek minder chemicaliën dan reguliere fabricage van PET-flessen.

Volgens Sidel kunnen fabrikanten met de Predis-technologie hun productiekosten kosten met 30 procent terugdringen. Onder meer Coca-Cola, PepsiCo en Nestlé behoren tot de klanten van Sidel.

Hygiëne

Bij de productie van PET-flessen is hygiëne van groot belang. Sidel was het eerste bedrijf dat besloot de voorvorm te steriliseren in plaats van de uiteindelijke flesvorm. De voorvorm ter grote van een reageerbuisje heeft een kleiner oppervlak en minder rondingen. Dat maakt het ontsmettingsproces makkelijker en effectiever. Bovendien geeft dit fabrikanten de vrijheid om de steriele voorvorm vervolgens tot elke gewenste vorm te maken.

Bron: Sidel | Foto: Sidel

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail