Levi's verwikkeld in 'race naar de top'

Levi's verwikkeld in 'race naar de top'

30-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kledingfabrikant Levi Strauss is naar eigen zeggen verwikkeld in een 'race naar de top'. Het jeansmerk wil het netwerk van leveranciers structureel verduurzamen.

Vorig jaar november lanceerden Levi Strauss samen met de Wereldbank een financieringsprogramma voor duurzame toeleveranciers. In ruil voor het behalen van meetbare doelstellingen krijgen zij toegang tot goedkope leningen via de International Finance Corporation (IFC) van de Wereldbank.

De jeansfabrikant rolt het programma als eerste uit in delen van Azië. Een presentatie voor partners van Levi's in Pakistan leverde volgens de fabrikant overwegend positieve reacties op. Uit Bangladesh komen soortgelijke signalen.

In duurzaamheidsonderzoeken scoort de kledingfabrikant al heel goed. Levi's gaat ervan uit dat voor de meeste bestaande contacten niet veel verandert. Zij moeten blijven voldoen aan de huidige duurzaamheids- en CSR-beoordelingssystemen.

Maar het financieringsprogramma gaat veel verder. Iedere toeleverancier kan zich inschrijven voor deelname. Voor lokale ondernemers die nog niet in het netwerk van Levi's zitten, biedt dit toegang tot goedkoop krediet als zij hun bedrijf veranderen. De kledingfabrikant hoopt op een olievlekwerking die op termijn de hele kledingindustrie verandert.

Bron: Levi's, Triple Pundit | Foto: Michael Carian, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail