Unilever bespaart € 200 mln met afvalreductie

Unilever bespaart € 200 mln met afvalreductie

30-01-2015 17:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Unilever recyclet of hergebruikt alle reguliere afvalstromen afkomstig uit meer dan 240 fabrieken in 67 landen wereldwijd. Daarmee bespaart het bedrijf € 200 mln.

Volgens Unilever is het vermijden van afvalstort op deze schaal een wereldwijde primeur. Door de afvoer van reststromen naar de vuilstort compleet te elimineren, bespaarde het bedrijf € 200 mln aan kosten voor de afvoer en verwerking.

In zijn strategie stelde Unilever de preventie van afval voorop. Voor de niet-gevaarlijke reststromen die toch overblijven, bedenkt het bedrijf overal op de wereld hoogwaardige oplossingen. In Ivoorkust krijgen Unilevers reststromen een nieuw leven als bouwmateriaal. In India wordt het verwerkt tot mest voor de lokale gemeenschap. In China dient het afval als grondstof voor het produceren van bakstenen en wegen.

Waarmaken

In 2012 voegde Unilever het streven om afvalstort te vermijden toe aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Het oorspronkelijke plan was om in 2020 geen gebruik meer te maken van de vuilstort. Vorig jaar kon het bedrijf dit al waarmaken voor 75 procent van de fabrieken. Nu heeft Unilever de 100 procent bereikt, vijf jaar eerder dan gepland.

Bron: Unilever | Foto: Wisconsin Department of Natural Resources, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail