Duurzaam condoom razend populair bij crowdfunders

Duurzaam condoom razend populair bij crowdfunders

12-02-2015 07:45 | Door: Willemien Groot

Twee Duitse ondernemers willen een duurzaam, Fairtrade condoom op de markt brengen. Een crowdfundactie leverde in 48 uur € 50.000 op.

De oprichters van het Duitse bedrijf Einhorn zijn naar eigen zeggen het eerste ethische en duurzame condoombedrijf begonnen. De crowdfundcampagne bij StartNext om het bedrijfje van de grond te krijgen, leverde in twee dagen € 50.000 euro op. Deelnemers kunnen inschrijven op een weekvoorraad van zeven pakjes of 52 stuks voor een heel jaar.

De initiatiefnemers geven in een interview met de Britse krant The Guardian toe dat ze vooraf geen idee hadden waaraan ze begonnen. “We wisten niets van condooms, behalve als gebruiker”, zegt mede-oprichter Waldemar Zeiler van Einhorn. De oprichters werken inmiddels samen met een aantal experts op het gebied van duurzaam rubber. Het bedrijf streeft ernaar over vijf jaar een voor 80 tot 90 procent duurzaam condoom te verkopen. De rubber moet van traceerbare en duurzame herkomst zijn. Het personeel dat op de plantages werkt en de condooms gaat fabriceren, moet een leefbaar salaris krijgen.

 

Voorgangers

 

De Duitse duurzame ondernemers zijn overigens niet de eersten die duurzame condooms willen verkopen. In 2010 lanceerde het Nederlandse online winkelbedrijf Bioscosmetica de duurzame Lovepacks. Het product staat echter niet meer op de website. Ook het Amerikaanse bedrijf Sustain zegt Fairtrade condooms te verkopen.

Bron: The Guardian, Einhorn StartNext | Foto: Einhorn

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail