Ikea nu ook energieneutraal in Polen

Ikea

23-02-2015 12:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Ikea Groep opereert eind 2015 volledig energieneutraal in Polen. Het bedrijf heeft een nieuw windmolenpark gekocht, en zegt toe er nog twee te kopen.

Door de nieuwe deal bezit het Zweedse meubelbedrijf zes windmolenparken in Polen. Ikea kocht in 2011 al drie Poolse windmolenparken. De zes windmolenparken moeten in 2015 473 gigawattuur per jaar aan stroom leveren.

De details van de nieuwe deal zijn niet bekendgemaakt. Door de aankoop wordt Ikea in polen energieneutraal. Dit heeft de woonketen al eerder bereikt in de Verenigde Staten en Zweden.

Duurzaamheidsstrategie

In 2020 wil Ikea voor 100 procent overgestapt zijn naar hernieuwbare energie. Het bedrijf streeft er naar om evenveel duurzame energie op te wekken als het gebruikt. Ikea is van plan om tot 2015 € 1,5 mrd te investeren in wind- en zonne-energie. Eerder kocht Ikea al een windmolenpark in de Amerikaanse staat Texas.

Bronnen: Ikea, CleanTechnica, Reneweconomy | Foto: Håkan Dahlström via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail