Wallmart opent Sustainability Leaders Shop

Walmart

26-02-2015 13:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse supermarktketen Walmart gaat klanten helpen producten te kiezen van de meest duurzame leverancier. Het concern heeft daarvoor een online tool ontwikkeld.

Met dit hulpmiddel kunnen klanten zien welke productleveranciers duurzaam zijn. De zogenaamde Sustainability Leader-badges zijn zichtbaar bij producten van leveranciers met een ranking van meer dan 80 procent. Die ranking wordt bepaald door The Sustainability Consortium (TSC), een wereldwijde organisatie die zich inzet voor duurzame consumentenproducten. Bij het consortium is onder meer de Wageningen Universiteit aangesloten. Het duurzaamheidsstempel geeft geen oordeel over het product, maar over de leverancier.

Walmart werkt sinds 2009 met een duurzaamheidsindex voor hun leveranciers. Die index is nu openbaar gemaakt voor hun klanten. In 2012 kondigde het bedrijf aan dat binnen vijf jaar 70 procent van hun leveranciers moet zijn aangesloten bij de Sustainability Index.

 

Duurzaamheidsdoelstellingen

 

CEO Neil Ashe van Walmart Global eCommerce, zegt in een interview met edie.net: "Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we werken met leveranciers die duurzaam en betaalbaar zijn.”

Walmart heeft in 2007 drie duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld. Onder meer voor 100 procent hernieuwbare energie, reductie van de afvalstromen en de verkoop van duurzame producten.

Bronnen: Wal Mart, Happi, edie.net | Foto: Google Images, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail