Hoe een plastic tas kledingdonatie stimuleert

Winkelen

11-03-2015 10:54 | Door: Laura Fransen

Een duurzame tas van het Zweedse kledinglabel Uniforms for the Dedicated oogst veel belangstelling. De Rag Bag stimuleert consumenten kleding te doneren.

‘Buy something new, donate something old’ is het motto van de Rag Bag. Consumenten krijgen de biologisch afbreekbare tas mee bij de aankoop van een kledingstuk. Tot zover niets nieuws. Eenmaal thuis krijgt de tas in een handomdraai een tweede leven. Door de Rag Bag binnenstebuiten te keren, ontstaat een envelop voor het doneren van kleding. Het adres van een goed doel en de frankering zijn voorgedrukt.

De Rag Bag is een initiatief van het Zweedse kledingmerk Uniforms for the Dedicated. De tas moet het gemakkelijk maken om oude kleding te recyclen via kledingdonaties. De belangstelling blijkt groot. Uniforms for the Dedicated produceerde 1.000 Rag Bags als proef. De proeflading verkocht volledig uit. Tot hoeveel kledingdonaties de 1.000 tassen hebben geleid, heeft het kledingmerk niet bekend gemaakt.

Interesse

Uniforms for the Dedicated ontwierp de tas in samenwerking met reclamebureau DDB Stockholm. Het bureau is optimistisch over de toekomst. “Er is interesse voor 600.000 tassen vanuit verschillende bedrijven”, zegt DDB Stockholm-CEO David Sandstrom tegen nieuwswebsite Adweek. “We hopen dat de Rag Bag zich ontpopt tot meer dan een campagne. Zou het niet geweldig zijn als dit de retailstandaard werd?"

Bron: Adweek | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail